Perler på Helgelandskysten

Øyene langs Helgelandskysten er perfekte steder å feriere om du ønsker å oppleve vakker natur og midnattssol. Helgelandskysten strekker seg over hele 200 km og med det er det mange perler å se.

Hvor er Myken, og hvordan er det der?

32 kilometer fra fastlandet finner du Myken fiskevær. Dette er en plass med mye sjarm, historie og et hyggelig lokalmiljø. Myken er en egen liten perle langs Helgelandskysten - et sted der du virkelig kan kjenne på den gode atmosfæren helt fra du setter fot på øya. For de som er interesserte kan Myken også by på mye historie. Dette er en plass som har vært bostedet til et knippe mennesker i hundrevis av år. Områdene er godt bevart og du kan til og med finne sauer og kyr langs de småkuperte øyene.

Hva kan du oppleve på Myken?

På denne perlen langs Helgelandskysten som er Myken, er det flere aktiviteter du kan ta del i. Du kan leie både båt og fiskeutstyr, delta på turer, nyte god mat og ikke minst - besøke Myken Whiskey Distelleri. Dette destilleriet var verdens aller første arktiske destilleri. Ikke nok med det, Myken Destilleri er også der det produseres mest whiskey i hele Norge. Et meget interessant sted å besøke om du liker Whiskey og litt historie.

Besøk Myken på sommeren for en flott tur langs Helgelandskysten

Myken er virkelig en sjelden perle langs Helgelandskysten. Med sine 40 småøyer er det mye å se når du besøker Myken. Spesielt sommeren er en populær tid å besøke Myken. Med mulighet for å ta hurtigbåten er det ikke noe problem å farte mellom de ulike øyene, samt fastlandet. Skulle du ønske å tilbringe flere dager på Myken kan vi by på flere flotte overnattingssteder. Ta et titt på våre flotte overnattingsmuligheter her.