Perler på Helgelandskysten

Øyene langs Helgelandskysten er perfekte steder å feriere om du ønsker å oppleve vakker natur og midnattssol. Helgelandskysten strekker seg over hele 200 km og med det er det mange perler å se. Faktisk er Helgelandskysten kåret til en av verdens vakreste kjøreturer. Det er derimot mange stopp du kan ta langs veien. Et av stedene du kan besøke er Myken. Dette er en flott liten øygruppe og fiskevær med vakker natur og flere aktiviteter du kan delta på.

Hvor er Myken, og hvordan er det der?

32 kilometer fra fastlandet finner du Myken fiskevær. Dette er en plass med mye sjarm, historie og et hyggelig lokalmiljø. Myken er en egen liten perle langs Helgelandskysten - et sted der du virkelig kan kjenne på den gode atmosfæren helt fra du setter fot på øya. For de som er interesserte kan Myken også by på mye historie. Dette er en plass som har vært bostedet til et knippe mennesker i hundrevis av år. Områdene er godt bevart og du kan til og med finne sauer og kyr langs de småkuperte øyene. Denne lille perlen består av 40 små øyer, holmer og skjær. De største øyene heter Sjuraøya, Sandøya, Jutøya, Finnøya og Grytøya. Fiskeværet er lokalisert Sjurøya, og på Jutøya kan du besøke fyret på Myken. Her kan du fra toppen av fyret få en 360 graders panoramautsikt.

Hva kan du oppleve på Myken?

På denne perlen langs Helgelandskysten som er Myken, er det flere aktiviteter du kan ta del i. Du kan leie både båt og fiskeutstyr, delta på turer, nyte god mat og ikke minst - besøke Myken Whiskey Distelleri. Dette destilleriet var verdens aller første arktiske destilleri. Ikke nok med det, Myken Destilleri er også der det produseres mest whiskey i hele Norge. Et meget interessant sted å besøke om du liker Whiskey og litt historie. På øya drives det også en helårs kolonialbutikk som det er verdt å ta turen innom. Du kan også melde deg på guidede turer, både til fots og til sjøs, samt utforske for deg selv. Til sjøs kan du oppleve å få skikkelig fangst, da Myken er kjent for sitt rike fiskeliv. Ønsker du mer fart og spenning kan du melde deg på RIB tur med Myken Opplevelser.

Besøk Myken på sommeren for en flott tur langs Helgelandskysten 

Myken er virkelig en sjelden perle langs Helgelandskysten. Med sine 40 småøyer er det mye å se når du besøker Myken. Spesielt sommeren er en populær tid å besøke Myken. Med mulighet for å ta hurtigbåten er det ikke noe problem å farte mellom de ulike øyene, samt fastlandet. Skulle du ønske å tilbringe flere dager på Myken kan vi by på flere flotte overnattingssteder. Ta et titt på våre flotte overnattingsmuligheter her.